pondělí 5. října 2015

Pánské šály jsou opět hodně trendy!

Pánské šály

Teplé letní dny jsou nenávratně pryč a o slovo se již naplno přihlásil podzim. Venkovní teploty klesají stále níž a každý kousek oblečení navíc je doslova k nezaplacení. Mezi oblíbené doplňky patří pánské šály, které jsou nejen praktické, ale také velmi slušivé. Šála představuje ideální doplněk, který dokáže podtrhnout váš osobní styl. Hodí se k elegantnímu, společenskému či volnočasovému oblečení. Bez pánské zimní šály se zkrátka neobejdete. Ale jakou vybrat, když nabídka je tak pestrá?


Vsaďte na kvalitu!

Vysoká kvalita se v tomto případě opravdu vyplatí, protože šálu budete mít přímo na těle. Pokud zvolíte nepříjemnou „umělinu“, dosáhnete akorát podrážděné pokožky a nepříjemného pocitu. Dalším problémem může být žmolkování, plstnatění a ztráta barvy. Naopak kvalitní šála vám bude sloužit po několik sezón. Ideálními materiály jsou bavlna, kašmír nebo vlna. Vysoké odolnosti dosahuje patentovaný syntetický materiál, takzvaný cashmink. Je velmi jemný k citlivé pokožce a hlavně voděodolný. Budete se v něm cítit doslova jako v bavlnce.


Jak vybrat šálu?

U nás najdete luxusnípánské šály od oblíbené italské značky Vincenzo Boretti, které splňují vše, co muži očekávají. Pánské šály můžete vybírat podle barev. Nejoblíbenějšími barvami letošní sezóny jsou klasická černá, ale také výrazná červená či fialová. Velmi pěkně působí také barevné pánské šály vzorované, pokud máte černý nebo šedý kabát, můžete si dovolit více experimentovat.
Důležitým aspektem je také délka šály. Máme hned několik rozměrů. Největší výběr najdete ve velikostech 180 x 30 cm, pokud se chcete do šály více zachumlat, můžete zvolit velikost 200 x 35 cm. Pánské zimní šály musí být především pohodlné, nezapomínejte na to, že šála není kravata, nenoste ji příliš utaženou. Muži dávají přednost funkčnosti, styl je až na druhém místě.
Nevíte jak uvázat šálu? Možností máte hned několik. Pokud milujete volnost, šálu jednoduše přehoďte kolem krku, nemusíte ji omotávat nebo uvazovat. Takto ležérní styl se hodí ke kabátu. Jestliže dbáte na estetičnost, udělejte si uzel shora (ascot). Ten není tolik pevný kolem krku. Velmi oblíbené je také falešný uzel, šálu si přehodíte kolem krku a na delším konci uvážete klasický uzel. Druhý konec jím prostrčíte a dostanete tak velmi stylový vzhled, ideální pro delší šály. Nechcete-li příliš experimentovat, jednoduše vsaďte na klasický design. Stačí šálu přetočit jednou nebo dvakrát dokola kolem krku.

Proměňte se v dokonalého džentlmena, se značkou Vincenzo Boretti nemůžete šlápnout vedle. Na doplňcích záleží víc, než jste si mysleli. 



Žádné komentáře:

Okomentovat